Pennfilm.se

Emil & Ida i Lönneberga

I Katthult i Lönneberga Småland, bodde Emil och hans lilla syster Ida.
Emil gjorde hyss nästan varenda dag och fick sitta i Snickarboden för det. Emil tyckte det var rätt trevligt i Snickarboden. Han satt där lugnt och täljde trägubbar, tills han blev utsläppt. Inte mindre än 325 gubbar täljde han och Ida hon ville sitta i snickarboden hon med.

Astrid Lindgrens berättelser som ingår i filmen: Emils hyss nr.325, När lilla Ida skulle göra hyss, Emil med paltsmeten.

Film längd 62 minuter 30 sekunder.
Premiär 25/12 2013
I Sverige, Norge, Finland.
I Danmark januari 2014,
I Tyskland under 2014.

Lilla Anna & Långa Farbrorn

Det finns inga kompisar som är mer olika än Lilla Anna och Långa Farbrorn. Hon är kort, han är väldigt lång, Lilla Anna är modig, Långa Farbrorn är skrajsen. Ändå finns det ingen som Lilla Ann hellre vill gå och bada med, bygga koja med eller åka motorcykel med som långa Farbrorn. Och det finns ingen Långa Farbrorn hellre skulle vilja bjuda på smaskig tårta än sin bästa kompis Lilla Anna. (från Filmlance) 6 nya filmer med Lilla Anna och Långa Farbrorn. Premiär 26/10 2012

Bara lite

”Bara lite” distribueras av Les Films  Du Préau i Frankrike, Schweiz och Belgien. I Tyskland och Österrike av Methode Film. I Danmark av Spor Media.

9 min 10 sek
Premiär 14/2 2012, i tävlan, på Berlins filmfestival.

Handling
Det var den första varma vårdagen. Lilla Grisen kände sig glad och bestämde sig för att gå till sjön för att bada. På vägen möter hon en igelkott med få taggar, en kråka med för lång näbb, ett grönt lamm och en kalv med många vita fläckar. Ingen ser ut som de ”vanliga” och är därför ensamma. Alla går med Lilla Grisen för att bada. När de når sjön hjälper de en padda ur knipa och får vars en önskning uppfylld av paddan. Det blir inte riktigt som de tänkt med önskningarna.

2011-02-14

Var inte rädd Långa Farbrorn

I filmen träffar vi kompisarna Lilla Anna och Långa Farbror, Långa Farbrorn som är rädd för spöken och Lilla Anna som vill att de ska se hennes favoritfilmer om Lilla Spöket Laban tillsammans. Och så den första filmen om Lilla Anna och Långa Farbrorn ”Nattmössan”.

Annas favorit Laban filmer är:
Laban tältar
Bara en till
Fladdermusungen
Världens godaste kaka
Laban och tomten

Regissör: Lasse Persson
Supervisor/design/Bakgrunder: Per Åhlin
Producent på PennFilm: Clas Cederholm
Producent på Filmlance: Lars Blomgren
Längd 43 minuter. Premiär 14 januari 2011.

2011-02-14

En bit av mig

Per Åhlin – 50 år bland rörliga bilder
Ett samarbete med PennFilm Studio
3 december 2010 – 9 januari 2011

Per Åhlin är en ytterst erfaren och mångsidig animatör och regissör kanske främst förknippad med klassiker som Dunderklumpen och Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, som för övrigt sänts i svensk TV varje julafton sedan 1975.

Åhlin har arbetat som professionell tecknare sedan 16-årsåldern. 1967 startade han PennFilm under arbetet med Sveriges första animerade långfilm I huvet på en gammal gubbe och filmbolaget har sedan dess avverkat en lång rad prisbelönta produktioner.

PennFilm består numera även av producenten Clas Cederholm och fotografen Pelle Svensson. Filmbolaget har förutom serier för TV och ett antal kortare filmer också producerat helt animerade långfilmer; Resan till Melonia (1989), Hundhotellet (2000) och fyra långfilmer om Lilla Spöket Laban (2006-2009).

Form/Design Center uppmärksammar nu Per Åhlin och PennFilm i en
utställning med illustrationer och stillbilder från en lång rad produktioner. Här visas också material från projekt som förberetts men av en eller annan anledning inte blivit av.

Utställningen En bit av mig, handlar om Per Åhlins filmbit. Han har en hel del andra kända bitar också i sin roll som reklamtecknare, bok- och tidningsillustratör, scenograf och kostymdesigner för teater, TV och film.

2010-12-03

Lilla Anna och Långa Farbrorn

En första animerad pilotfilm på 7 minuter görs just nu på PennFilm. Det är en fortsättning på samarbete med Filmlance, Bob Film och Tre Sandberg. Lasse Persson Regisserar. Filmen beräknas vara färdig vid midsommar 2010.

2010-04-08

Booo

Filmen kommer att visas bla på bio i Frankrike. Under våren 2010 ingår den i ett 45 minuters bioprogram för barn med ett urval från festival PLEIN LA BOBINE som visar filmen i Auvergne regionen. Booo kommer sedan att distribueras av LES FILMS DU PRÉAU på bio och video/dvd i Frankrike, Schweiz och Belgien.

2010-04-08

Dunderklumpen

Kläder för barn/baby med karaktärerna har gjorts av JD Company och finns just nu till försäljning på Coop Forum runt om i Sverige.
Strömsund kommun har gjort en ”kristall” av Jätten Jorm som minnessak för regional försäljning.

2010-04-08

Bullar och Bång

Lilla Spöket Laban (2009).Finns nu på dvd. Kommer på bio bla i Norge 2010.

Spökdags

illa Spöket Laban (2007).
Kommer på bio i Frankrike. Det är samma distributör som vid första filmen Lilla Spöket Laban (2006) LES FILMS DU PRÉAU. På franska heter det Laban, Le petit fantome.
För den nyfikne:
http://www.lesfilmsdupreau.com/

2010-04-08