Pennfilm.se

Världens snällaste spöke

Film 13. BARA EN TILL
Familjen Spöke har gjort kokosbollar. Lilla Spöket Laban vill smaka, men ingen får smaka förrän efter lunch. Laban försökare att få tiden att gå och gör olika saker för att inte tänka på kokosbollarna. Men det går inte, han tänker hela tiden på bollarna. Ingen skulle väl märka om han tog bara en liten kokosboll?

Film 14. LABANS PICKNICK
Lilla Spöket Laban, Labolina och Lillprins Bus Vill ha en picknick i det fina vädret. De packar en vagn med mat och filtar. Men ute i det fina vädret dyker det upp ett retfullt moln, ett moln som älskar att förstöra picknickar. De försöker på alla sätt och vis att komma undan det irriterande molnet men vad de än gör dyker molnet upp och regnar eller blåser på dem! Till slut är de på väg att ge upp picknicken när Laban kommer på att de ska låtsas gilla allt som molnet gör. Regnet är härligt, åskknallarna kittlar i magen och blåsten känns skön.

Film 15. SKUGGAN
Labolina är väldigt duktig på att göra skuggfigurer med händerna. Men hur Lilla Spöket Laban än försöker misslyckas han hela tiden. Laban blir sur och konstaterar att han har världens sämsta skugga. Då händer det att skuggan blir arg och bestämmer sig för att smita iväg utan Laban. Laban har inte längre någon skugga. Han springer efter skuggan som gömmer sig och smiter ner i fängelsehålan. Men hur hittar man skuggan när det är beckmörkt? Plötsligt kommer månljus in genom en fönsterglugg och nu är skuggan synlig igen.

Film 16. MAMMAS FÄRGER
Mamma Spöke målar med sina magiska färger och Lilla Spöket Laban och Labolina tittar på. Mamma ska gå ett ärende och säger åt barnen att de inte får röra hennes färger. Men de kan inte låta bli. Laban målar ett litet troll. Han tittar nöjt på sitt verk. Plötsligt vinkar trollet till honom, hoppar ur duken och rusar iväg. Laban och Labolina skyndar efter men ser bara spåren efter rymlingen, som stökar till och river ner saker. Vad ska de göra för att få trollet tillbaka i tavlan? Och snart kommer Mamma Spöke hem.

Film 17. FLADDERMUSUNGEN
Lilla Spöket Laban och Lillprins Bus spelar fotboll. Laban är målvakt. Ett hårt skott från Bus flyger förbi Laban och in i det mörkaste tornet. Hu! Laban måste hämta bollen. Han är ju så rädd för mörkret. Inne i tornet svischar något förbi och Laban ger upp ett skrik samtidigt som han rusar ut. På huvudet har han en liten fladdermusunge! Bus plockar försiktigt bort den och lägger ungen i Labans händer. Att ta hand om en fladdermusunge är inte lätt, vad de än gör så blir den lilla ungen inte riktigt nöjd.

Film 18. ONKEL GAST
Mamma spökes bror, Onkel Gast, kommer på besök till Slottet Gomorronsol. Onkel Gast är en hejare på att spöka och tycker att Lilla Spöket Laban är ett besynnerligt spöke som inte gillar spökerier. Han tycker däremot att Labolina, Labans lillasyster, är ett litet mästerspöke och de båda går en spökrunda genom slottet. Laban följer motvilligt efter. Men det visar sig att Onkel Gast är rädd för något han också.