Pennfilm.se

Spökdags

Film 07. MAMMA HICKAR
Det hörs ett konstigt ljud hemma hos spökfamiljen och Pappa Spöke tror det är möss. Men det är Mamma Spöke som fått hicka och Lilla Spöket Laban och Labolina och Lillprins Bus ska hjälpa henne att bli av med den, men inget verkar hjälpa. Hick!

Film 08. VILSE I SKOGEN
Lilla Spöket Laban och Labolina kastar frisbee. Rufus vill vara med och försöker att fånga frisbeen till Laban och Labolinas stora förtret. De vill vara ifred och kasta bara. För att göra sig kvitt Rufus kastar Laban bort frisbeen och rusar in i skogen. Rufus jagar efter frisbeen och Labolina följer efter Laban. Och snart är Laban och Labolina alldeles vilse i skogen.

Film 09. PAPPA ÄR SJUK
När Lilla Spöket Labans pappa en natt blir sjuk erbjuder sig Laban och Lillprins Bus att spöka i hans ställe! Labans pappa är verkligen sjuk, han är röd över hela kroppen och har inget annat val än att låta Laban och Bus försöka. Men att spöka är svårare än vad Laban och Bus först trodde.

Film 10. STOR OCH DUKTIG
Mamma och Pappa Spöke ska på spökkonferens. Lilla Spöket Laban som är så duktig får i uppdrag att passa Labolina över natten. Allt går bra tills det blir mörkt. Laban kan inte sova, han ligger i sin säng och lyssnar på alla ljud. Mörkrädd. Till sist väcker han Labolina som får hjälpa honom att slå hål på mörkrädslan.

Film 11. DUMMA PAPPA SPÖKE
Lilla Spöket Laban har kommit på vad han ska ge Pappa Spöke i födelsedags present, ett porträtt av Pappa som han ska göra själv! Men när han ska göra porträttet blir han bortkörd av Pappa hela tiden, pappa som städar och stökar för firandet. Laban blir mer och mer irriterad och till slut gör han ett porträtt i ilska! När det blir dags för Pappa Spöke att få sina presenter tänker Laban att porträttet han gjort inte är så snällt. Han vill inte längre ge pappa bilden. Men när Pappa Spöke till slut får den tycker han bilden är helt grym! Han har ju aldrig sett så läskig ut tidigare.

Film 12. LABAN TÄLTAR
Lilla Spöket Laban och Lillprins Bus ska sova i tält i skogen. Det ska bli både mysigt och spännande. De gör upp en lägereld och berättar spökhistorier. Bus berättar en hemsk historia om ett monster som bor i en skog, men säger sen att det inte finns några monster på riktigt. Laban är rädd och kan inte somna. Han väcker Bus när han hör konstiga ljud, det är bara kottar som faller mot tältet. Bus somnar om, men inte Laban och nu är det en stor skugga utanför tältet. Laban tar ficklampan och går ut ensam ….