Pennfilm.se

Bullar och bång

Film 19. VÄRLDENS GODASTE KAKA
Det ska vara middag hemma hos familjen Spöke, kungafamiljen ska komma.
Lilla Spöket Laban, Labolina , Pappa Spöke och Mamma Spöke städar och lagar mat.
Mamma Spöke är stressad och ska ge sig ut och hämta spindelväv till gratängen, men välter av misstag tårtan i golvet! Hon förstår att hon inte hinner baka en ny, men Laban och Labolina bestämmer att de ska baka och överraska mamma. Laban följer receptet i Mormors Spökkokbok, men Labolina tar i vad hon tycker om. Så blir det två kakor, var och en fantastiska på sitt sätt!

Film 20. PRESENTEN
Labolina ska ge Mamma och Pappa Spöke en present men vet inte riktigt vad och ber Lilla Spöket Laban om hjälp. Man funderar på allt från grodor och maskar till äppleträd och åskväder. Så får de får hjälp av Lillprins Bus och kungafamiljen och det blir den bästa presenten Mamma och Pappa Spöke kunde få och överlämnad av kungafamiljen.

Film 21. SOVA ÖVER
Lilla Spöket Laban ska sova över hos Lillprins Bus. En extra säng är uppställd på Bus rum. Bus och Laban leker riddare och fäktas med träsvärd. De för sånt liv att Kungen och Drottningen störs i sitt tv-tittande. Kungen kommer in på Bus rum, bakom ryggen har han sitt träsvärd. Han vill vara med! Det blir en rolig kväll ända tills Laban ska sova. Det går inte att somna, för alla konstiga ljud. Han bestämmer sig för att smyga hem till sin egen säng, men går vilse i korridorerna ….

Film 22. LABANBLOMMAN
Det är en strålande sommardag på Slottet Gomorronsol. I slottsträdgården växer det så det knakar, blommor, träd, gräs och ogräs, till Drottningens förtret. Lilla Spöket Laban hittar en växt han aldrig sett förut, han visar den för drottningen som tycker att det är ett ogräs. Men det tycker inte Laban som behåller den. Han ställer den i en kruka i köket över natten. Under natten växer blomman till sig och blir stor och aggressiv, så Labolina vågar inte ta frukost. Laban tror att växten är hungrig och försöker mata den med bullar och korv, men det duger inte. Laban hämtar drottningen för att få hjälp. Drottningen råkar ha ogräs i handen, något som växten slukar. Och nu är drottningen glad för växten som kan hjälpa till i trädgården med allt ogräs.

Film 23. TYST LABOLINA
Labolina är bra på att göra ljud, hon kan aldrig vara tyst och en dag så tröttnar Lilla Spöket Laban. Han säger åt Labolina att hålla tyst och det gör hon. Hon säger inte ett knäpp. Först tycker Laban att det är härligt, men sen så saknar han Labolinas ljud och när han ska sova så kan han inte somna för att Labolina inte gör sina vanliga nattljud. Dagen därpå är Labolina fortfarande tyst och Laban helt uttröttad, Laban är så trött att han somnar rakt ner i gröten! Då skrattar Labolina …

Film 24. NU SKRÄMMER VI KUNGEN
Lilla Spöket Laban är trött, jättetrött, men Labolina har lockat honom med att titta på Mamma och Pappa Spöke som spökar på slottet. I kväll ska de skrämma Kungen! Labolina och Laban undrar om de får hjälpa till. Och det får de! Nu är det hela familjen som spökar. Men Kungen är inte lättskrämd och man misslyckas hela tiden. Laban har svårt att hålla sig vaken och letar upp en säng att sova i. Det är kungens säng och då, äntligen blir kungen rädd!